Translate the page

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Μάστιγα η παγκόσμια ανεργία


Σε μία εποχή που η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις οικονομίες των κρατών, η ανεργία παρέμεινε σε επίπεδα ρεκόρ παγκοσμίως, με τους ανέργους να ανέρχονται σε 205 εκατομμύρια το 2010, ενώ και φέτος αναμένεται να κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας αποκαλύπτει στην ετήσια έκθεσή του ότι το...
ποσοστό ανεργίας άγγιξε το 6,2% το 2010 έναντι 6,3% το 2009 παρά την ισχυρή αύξηση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Εκτιμάται πως δεν αναμένεται να δούμε σημαντική βελτίωση στον τομέα της απασχόλησης εντός του 2011, όσο το παγκόσμιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα επιβραδυνθεί στο 4,2%, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λόγω «των υψηλών επιπέδων του δημοσίου χρέους και της συνεχούς τρωτότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και των ιδιωτικών νοικοκυριών».

Ο εκτελεστικός διευθυντής του τομέα απασχόλησης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, Ζοζέ Μανουέλ Σαλαζάρ-Ξιρινάτς, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό το 2011 να είναι «η τρίτη συνεχής χρονιά με την παγκόσμια ανεργία να πλήττει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια άτομα», ένα επίπεδο ρεκόρ.

Ο αριθμός των ανέργων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του διεθνούς οργανισμού, αναμένεται να ανέλθει στα 203,3 εκατομμύρια το 2011, ποσοστό της τάξεως του 6,1%.

http://www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...