Translate the page

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Έξοδος και καύσωνας.


Κορυφώνεται σήμερα και αύριο η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου, με τους τελευταίους αδειούχους να εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα.

Η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 100%. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται η Τήνος και η Πάρος, ενώ μεγάλη είναι η κίνηση και προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Το Λιμεναρχείο Πειραιά έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τη διακίνηση των επιβατών, ενώ συστήνεται προς τους ταξιδιώτες να προσέρχονται εγκαίρως στους χώρους των λιμανιών, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών του Λιμενικού, οι αναχωρήσεις αναμένεται το τριήμερο να ξεπεράσουν κατά πολύ τις...
95.000, αριθμός που σημειώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν αύριο 497 πτήσεις και τριάντα "τσάρτερ", την Κυριακή 522 πτήσεις και δέκα "τσάρτερ" και τη Δευτέρα 532 πτήσεις και 40 "τσάρτερ".

Το Ηράκλειο Κρήτης, η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη και η Ρόδος είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί του εσωτερικού, ενώ τη «μερίδα του λέοντος», στις πτήσεις του εξωτερικού κατέχουν το Παρίσι, η Ρώμη, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Νότιος Γαλλία.

Στο μεταξύ «καυτό», αναμένεται να είναι το τριήμερο, καθώς και η αρχή της επόμενης εβδομάδας, αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ, η άνοδος της θερμοκρασίας, ύψους 2 βαθμών Κελσίου, που θα ξεκινήσει σήμερα και θα κορυφωθεί στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα.

Στα ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 39 και 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά τους 37 βαθμούς. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 μποφόρ αντίστοιχα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...