Translate the page

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Με την Αυγή της Οδύσσειας, η Μεσόγειος φλέγεται

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την εκτόξευση...
πυραύλου ΤΟΜΑΧΩΚ,εναντίον στόχου στη Λιβύη. Η εκτόξευση έγινε από αντιτορπιλικό του αμερικανικού ναυτικού.

Είναι ένας από τους 112 ΤΟΜΑΧΩΚ που χθες χβράδυ σκόρπισαν θάνατο και όλεθρο στη Λιβύη.


Τα συστήματα αεράμυνας των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι έχουν "χτυπηθεί σφοδρά" από το μπαράζ των πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών καθώς και αεροσκάφη το Σάββατο, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος που ασχολείται με θέματα εθνικής ασφαλείας.



"Τα συστήματα αεράμυνας του Καντάφι έχουν χτυπηθεί σφοδρά. Είναι νωρίς να προβλέψουμε τι μπορεί να κάνουν αυτός κι οι χερσαίες δυνάμεις του αντιδρώντας στα σημερινά πλήγματα", είπε η πηγή υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας της.


Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, η κυβέρνηση της Λιβύης ζήτησε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Επίσης ανακοίμωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θεωρήσει άκυρη την απόφαση 1973 του Σ. Α. που επιβάλει ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων από δυτικές δυνάμεις και υπογράμμισε το "δικαίωμά" της να χρησιμοποιήσει εκ νέου την αεροπορία της.

Η λιβυκή τηλεόραση μετέδωσε οτι έχει χτυπηθεί ένα νοσοκομείο στην Τρίπολη, δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων καθώς και τοποθεσίες στη Σύρτη και τη Βεγγάζη. Κάτοικοι της Μιζράτα δήλωσαν στο Reuters ότι επλήγη μια στρατιωτική αεροπορική βάση ενω αυτόπτης μάρτυρας απο την Τρίπολη είπε οτι ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη σε ανατολικό προάστιο.

Οπως μεταδόθηκε απο την κρατική τηλεόραση της Λιβύης, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάψει να συνεργάζεται με την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...